De Motor Boat Awards zijn de enige maritieme onderscheidingen waarbij de belangen van de kopers van motorboten voorop staan. Gehost door Motor Boat & Yachting en gesponsord door Side-Power, worden de prijzen puur beoordeeld op het ontwerp, het vermogen en de prijs-kwaliteitverhouding van de boten op de door hen gekozen markt.

Er lagen zeven verschillende bootprijzen voor het grijpen, evenals de Customer Service Award in samenwerking met Nautibuoy Marine en de Judges ‘Special Award’ in samenwerking met Lumishore. Alle boten zijn op zee getest en uitvoerig getest door de technische experts van het tijdschrift, en de winnaars werden op 19 januari tijdens een virtuele ceremonie bekendgemaakt.

Bij de Motor Boat Awards 2021 in de categorie “Sportscruisers boven de 40 voet” waren de volgende jachten geselecteerd voor de finale:

  • Sunseeker Predator 60 Evo

 

  • Princess V55

 

  • Fjord 41XL

 

  • Azimut S6

 

  • Pardo 50

De winnaar van 2021 in de categorie beste sportscruiser

boven 40ft is geworden:

de Azimut S6!

Azimut Yachts won de belangrijke prijs volgens de jury van de Motor Boat Awards, die jaarlijks worden uitgereikt door het toonaangevende Britse tijdschrift Motor Boat & Yachting op basis van bekwaamheid, ontwerp en prijs-kwaliteitverhouding in de door hen gekozen marktplaats.

De Azimut S6 werd gelanceerd op de Cannes Boat Show in 2018. 

De sportieve coupé, ontworpen door Stefano Righini en Francesco Guida, scoorde bij de jury punten voor de balans die hij bereikt tussen adrenaline-pompende prestaties, uitstekende vaareigenschappen en een comfortabel, ruim benedendek.

Haar kenmerkende uiterlijk, met de trapeziumvormige boeg en grote rechthoekige ramen in de romp, zorgt ervoor dat het interieur wordt overspoeld met licht, terwijl de ruitvormige glazen oppervlakken van de salon het jacht een nog meer onderscheidend profiel geven. 

Het interieur van Francesco Guida is gedecoreerd en gemeubileerd met een discrete, moderne elegantie die zowel fris als verfijnd is.

Leverbaar als Platino en het schitterende Perla Nera interieur design.

 

Het ruime en luxueuze benedendek biedt een comfortabel nachtgedeelte dat bestaat uit drie opmerkelijk ruime hutten en twee badkamers.

De full-beam mastercabin geeft u het comfort en gevoel van een luxe appartement op het water. 

De S6 maakt uitgebreid gebruik van Carbon Tech en een drievoudig Volvo Penta IPS-voortstuwingssysteem, wat zich vertaalt in een uitstekend verbruik en een aanzienlijke vermindering van trillingen en geluid. Het drievoudige aandrijfsysteem zorgt niet alleen voor een betere acceleratie, maar ook voor superieur vaargedrag en reactievermogen.

S6 is leverbaar als Coupé of  Sportfly met flybridge, beide uitgerust met 3 x Volvo IPS700 units die een topsnelheid tot maar liefst 35 knopen mogelijk maken.

Heeft u interesse om dit seizoen met een splinternieuw exemplaar te varen? Dat kan nog steeds maar op = op!

Wij informeren u graag over de mogelijkheden.