Volvo Penta lanceert als eerste in de branche een volledig geïntegreerd “Assisted Docking System” op hun IPS modellen lijn.

Dit inovatieve systeem geeft de kapitein een geheel nieuw niveau van controle en is een belangrijke stap naar eenvoudig zelf afmeren en zeer gemakkelijk manoeuvreren.

Aanleggen kan een van de meest stressvolle en uitdagende aspecten van varen zijn, zelfs voor ervaren kapiteins. De gevolgen van een verkeerde keuze wanneer u een boot aanmeert, zijn op zijn zachts gezegd stressvol… Voeg overvolle jachthavens, harde wind en stroming toe en het resultaat kan problematisch en zelfs behoorlijk gevaarlijk zijn.

In tegenstelling tot een auto ligt een jacht zelden stil zonder dat er wat correcties nodig zijn. Bewegend in een rechte lijn, bij slecht weer een smalle ligplaats in, is veel moeilijker dan het stuur van een auto besturen. Volvo Penta heeft zijn joystick-docking technologie nu naar een hoger niveau getild om het aanmeren tot een minder stressvolle onderneming te maken.

Het Assisted Docking-systeem integreert een in eigen huis ontwikkelde software met het op GPS gebaseerde Dynamic Positioning System (DPS) en gepatenteerde Inboard Performance Systems (IPS) voor een compleet HMI ( Human Machine Interface) pakket.

Klik op onderstaande foto voor de webcast van Volvo Penta.