We hebben er even op moeten wachten maar onze splinternieuwe Azimut 53 heeft de productieband op de Azimut werf in Avigliana, in de buurt van Turijn in noord Italië, verlaten en is vervolgens naar het oplever centrum van Azimut Yachts in Savona getransporteerd. Daar is ze klaar gemaakt om te water tegaan om zo haar eerste meters in het azuurblauwe water van de Middelandse zee te gaan maken.

  Elke nieuw exemplaar ondergaat een grondige cosmetische en technische inspectie op alle systemen en wordt ook stevig aan de tand gevoelt tijdens de uitgebreide seatrial.

  Eenmaal te water ondergaat ze een uitgebreide check waarbij alle systemen nogmaals gecontroleerd worden. Denk daarbij aan de airconditioning, de drinkwater-, grijs- en zwartwater sytemen, de verlichting, koelkasten etc.

  Niets wordt aan het toeval overgelaten.

  Alle slangen en bedrading zijn door Azimut Yachts gelabeld en daardoor eenvoudig te onderscheiden. Al het fitwerk is van brons in plaats van het veel goedkopere maar kwetsbare messing.

  De diesel vóórfilters zijn van het merk Racor en zijn dubbel uitgevoerd. In geval van een verstopt filter kunt u eenvoudig door het omschakelen van de keuzekraan verder varen op een schoon filter. Dit zijn zaken die u leert waarderen als u ooit een storing op zee meegemaakt heeft en is tekenend voor het oog voor detail van onze werf.

  Onze 53Fly is uitgerust met een prachtig teakdek op het zwemplatform, in de cockpit, op de gangboorden én op de flybridge. Die flybridge is voorzien van een elektrisch bedienbare bimini en heeft de optionele wetbar, voorzien van een wasbak, elektrische grille en een koelkast. 

  De buitenkussens zijn bekleed met Batyline, een speciaal vervaardigde bekleding van Franse makelij en verder hebben we gekozen voor het Garmin “Gold package” met dubbele schermen, HD radar, geïntegreerde autopilot in combinatie met “Joystick Driving” en als optie de AIS.

  Dit jacht heeft een “galley aft” configuratie wat wil zeggen dat de luxueus uitgeruste keuken centraal gelegen is tussen de ruime cockpit en het interieur. Zo is de chefkok(in) altijd letterlijk in het middelpunt van het leven aan boord.

  Het salon is door de enorm grote ramen een zee van natuurlijk licht en heeft een rustige, moderne uitstraling. De 53 is voorzien van de optionele Besana moon vloerbedekking.

  De stuurstand is voorzien van glassbridge Garmin apparatuur, wat naadloos aansluit op de moderne Volvo Penta IPS units. De Volvo D9 diesels leveren 725pk per stuk wat via de IPS pods onder het jacht op het water wordt losgelaten. Het manoeuvreren is natuurlijk kinderspel door de proportionele Sidepower boegschroef en de Volvo Easy-manoeuvring Joystick.

  Het jacht is goed voor een topsnelheid van ruim 31 knopen maar, nog belangrijker, heeft een geweldig acceleratie vermogen door het enorme koppel. Dat alles in alle comfort en rust die u zich maar kunt wensen.

  Mede door de geavanceerde Volvo IPS installatie is alle techniek relatief ver achterin het jacht gemonteerd, wat natuurlijk de leefruimte ten goede komt. We zien dit ogenblikkelijk in de mega ruime ownerscabin, voorzien van eigen badkamer én een hele ruime walk-in closed. 

  Vanzelfsprekend is het jacht voorzien van een stille maar krachtige airconditioning die tevens perfect verwarmd en heeft ze tevens twee LED TV’s, elk met Bose soundbar.

  Deze waanzinnig mooie Azimut ligt vanaf heden startklaar voor uw bezichtiging en seatrial. Neem voor meer info of het maken van een afspraak contact op met ons salesteam:

  Ronald Vermeulen              0031 (0) 6 21647385

  Harry Frauenfelder            0031 (0) 6 5345 2283

  Hendrik Michielsen            0032 (0) 475 230 959

  Tonny Burie                           0032 (0) 475 235 623